Gimptips - Färga ögonen

Häj och gädmärgon.
Ska åka till Hallskär strax men slänger in en liten Gimpskola innan, nämligen hur man färgar ögonen! Tror det är roligt att veta så vi kör på det. (: Imorgon kommer jag uppdatera med nya bilder igen, innan dess har jag skrivit några tidsinställda inlägg.

Det är många som undrar hur man färgar ögonen i Gimp och det är inte likadant som man färger håret. Eller jo, man kan göra likadant men det bästa sättet är att göra såhär:
Öppna din bild i Gimp. Om det är en bild på ett helt ansikte, zooma in! Välj en mjuk och "luddig" pensel, tex den jag ringat in på bilden.
Välj en snygg färg som tex brun, grön eller blå. Du kan även använda regnbågsfärger men det är lite pilligt i så fall. När du valt din färg klickar du ok.
När du valt din färg sänker du opaciteten till ca 40. Det gör inget om det kommer någon siffra över, men runt 40-snåret. Sen är det bara att börja måla!
Hoppas det hjälpte, om du har frågor är det bara att kommentera. (:
Puss och kram grodyngel. ♥

Ny, fräsch sommardesign!

Häjsan!

Som ni ser så har bloggen fått en helt ny design. Väldigt somrig och fräscha färger. Själva headern vet jag inte riktigt vad jag tycker om.. Gillar inte den utklippta bilden på mig, det syns tydligt att den är utklippt och sånt är bara fuult. Men aja, annars tycker jag den är snygg!
Vad tycker ni om den nya designen? (:
Kommentera!

TIPS - Superduperbra "penselsida"

Hellu.

Jag vet världens bästa sida för att ladda ner penslar, fungerar till både Gimp och Photoshop! Om du vill veta hur du laddar ner textstilar till Gimp så klickar du här. Om ni vill lära er att ladda ner penslar, så är det ungefär samma sak. Men till saken - för att komma till Brusheezy klickar du här. Dem har ett väääldigt stort utbud på just penslar och dem är väldigt snygga. Det finns allt från djurpenslar till vattenpenslar osv, osv. När jag laddar ner mina penslar använder jag mig alltid av denna sidan. Gör det du också! ;)

Fler bilder från fotograferingen med Emma

Hejsan.
Det verkade som att ni gillade bilderna på Emma så här kommer flera! Inte riktigt alla min näst intill. Blev faktiskt rätt nöjd med dem, vad tycker ni? (:
Idag har jag ägnat dagen åt att sola, sola, sola och återigen sola! Riktigt skönt. Badade dock inte men kände inte för det idag. Till lunch åt jag & familjen en supergod tonfiskröra på en macka, supergott! Nam nam nam nam.. ;$ Vi ligger kvar på Högböte en natt till men imorgon blir det Hallskär, sedan Utö, ååh längtar verkligen till Utö! Älskar det. Nu ska jag och mamma gå och duscha snart, uppdaterar nog mer sen. Förresten, om någon vill köra länkbyte så startar jag det nu! ;d
Pussiluss!

Emma-Louise

Halloj.
Min dator är sjukt seg här, är på Högböte men imorgon ska vi förhoppningsvis till Utö. Mys! (Y) Idag kom vi till Högböte och då har jag varit med Alice och Bella. Jag och Bella åkte och tankade jollarna och sen körde vi. Bella har ju 30 hästar på sin jolle och hon kör galet vilt hahah, så det var skitkul!
Igår på Nässlingen mötte jag Emma med sin båt och vi gick ut och fotade. Fick faktiskt några bra bilder på henne som jag ska använda till min portfolie. Om jag får ;). Men det tror jag! Orkar inte redigera dem just nu, häh ;$ Men kan visa ett par bilder i alla fall. Så får ni se resten sen!
Canon EOS 1000D - Canon EF 50 mm f/8 II
Detta var endast två av bilderna som togs igår. Har mååånga fler, sugna på att se dem? (: Visar dem om ni vill, såklart! Nu ska jag äta och sen gå iväg och duscha med Bella. Ikväll ska vi se på film också, tror det blir "Saw". Har faktiskt aldrig sett den, men den verkar ruggigt läskig! ;o
Uppdaterar mer imorgon.
Pussar.

Statistiken ökar!

Hejsan, har just snackat i telen med min bästa vän Julia. Saknar henne så mycket! Vi pratade om allt möjligt och det behövdes. Bara snacka ut om allt. Yes, idag har jag mest tagit det lugnt. På morgonen kände jag mig lite hängig, men det blev bättre. Vi gick upp och åt på en restaurang och sen har jag och mamma fotat, tog även bilder inför min nya design! Den kommer nog upp någon gång under nästa vecka, håll utkik ;). Innan middagen var jag och duschade, tvättade håret, smörjde in mig och sånt. Skööönt. Nu ska jag snart sova, vi hörs! Puss på er!

Fototips - Porträttbild utan "vägg"

Oredigerad bild.

Porträttbild. Vad ser du framför dig då? Såklart en suddig bokeh-bakgrund, ett fint ljus, och ja.. Allt som alla fotografer nämner. Men har ni tänkt på modellen? Att den ska känna sig bekväm? Modellen ska både känna sig bekväm och inte titta in i "väggen". Om modellen har huvudet åt höger, ska bilden inte sluta framför näsan på modellen. Det ser så fult ut och det känns mer som att modellen inte trivs. Om du tar med kameran så det blir en bred bild, fånga modellen i mitten om han/hon tittar rakt emot dig. Om inte - Beskär vid bakhuvudet istället. Modellen ska alltid kunna titta framåt en bit innan bilden slutar, då lockas man mycket mer att kolla på bilden. Om du tar i en lång men smal bild, se då till att få med hela ansiktet. När du tar i det formatet, då borde modellen egentligen bara titta rakt fram, då får du garanterat med hela ansiktet! Oavsett kamera och skicklighet. Så ja, det var mitt tips om porträtt. Hoppas det hjälpte! (:

En Iphone 3GS fattigare, ett objektiv och en Iphone 4 rikare!

Hej grodor!
Gårdagen var lite.. Hmm, konstig. Precis som jag! Omg vilket sammanträffande. När vi skulle gå ner till stan så tappade jag min Iphone 3GS i vattnet, duktig flicka! Nej inte precis. Men ja, då blev det att vi först gick till Expert och köpte ett objektiv! Det blev ett CANON LENS EF 50mm 1:18 II. Som jag velat ha superlänge! Tro mig, det blir seriöst grymma porträttbilder med det.
Efter objektivköpet gick vi till Expert, men dem hade inga mobiler.. Vi gick till Thephonehouse, dem hade inga mobiler.. Vi gick till någon annan affär som började på e, dem hade mobiler! Jag valde en Iphone4, ett vitt skal och ett framskärmsskydd som garanterat ska hålla "hela mobilens liv", hahah. Tror på det nu då.
Idag ska vi till naturhamnar vilket som sagt betyder noll internet. Ska göra lite tidsinställda medan. ;) Har inte så många läsare eftersom att bloggen startades typ igår? Men aja, hoppas dem kommer snart.. Några bilder från igår? Yesbox okej. Med det nya objektivet, så ni får se hur det funkar. ;)
Tycker själv att bilderna blir grymma!
Och ni då, vad tycker ni? (:

Iphone 4

Hej! Ligger i min säng i båten och messar mest. :) laddar även ner lite appar till min Iphone4 som jag fick idag! Berättar mer om det i ett annat inlägg och om vad jag mer köpte idag. Spännande va? ;) Jag är ju så grym. Detta blir ett dock ett bildlöst och tråkigt inlägg då jag inte har kommit på konsten att ladda upp bilder när jag mobilbloggar. Ska försöka ta reda på det. ;) Förresten, kommer inte uppdatera så bra några dagar, vi ska ligga i naturhamn vilket betyder noll internet. Tråååååkigt. Föräldrar ibland alltså, hur tänker dem? Aja, nu ska jag messa lite och sen sova. Godnatt!

Före - efter

Innan redigering. Bild på Lilly, Julias lillasyster.            Efter redigering. Har som ni ser ändrat ljuset,
Så galet söt! Mihihi med fingrarna i munnen också! :D  Det kan jag visa er hur man gör någon gång. ;)

Innan redigering. Bild på en blomma, ni skulle             Här har jag heeelt gjort om bilden. Ändrat helt färgen,
nog inte kunna gissa er till att denna blomma             kontrasterna och ja.. Fått det lite mer gammeldags. :)
befinner sig i en blomkruka. Men det gör den! :D

Vill ni att jag ska lära er om redigering steg för steg? (:
Jag är själv skitdålig på det men det får väl duga. ;)
Vad tycker ni om min redigering? :)

Ändra typsnitt i bloggen

Har fått en fråga till, om hur man ändrar typsnitt mm. I bloggen. Och såklart ska jag visa det ! (: Det är superlätt.



Du går in på din blogg, sedan design - stilmallar.



Leta sedan upp "Entry headers".

font-Family: Vilket typsnitt du valt.
Font size: Hur långt åt något håll du vill ha texten.
Font weight: Vet inte säkert, men gissar att det har något med "tjockleken" att göra.
Color: Färgen på din text.
Background: Om du vill ha som jag gör, tex. Rosa bakgrund bakom din text.
Padding: Där flyttar du din text åt något håll.
Sen resten är bara höjd & bredd och sånt. ;)
Hoppas du som undrade, och även ni andra lärde er och har användning för det ! :)

Roligt sätt att animera på

Hej på er! Länge sen men har inte haft tillgång till något internet, tyvärr. Men nu är jag här! Vi ligger i Finland nu med båten och jag är mest med min kompis. Men det var någon som frågade hur man gör en animation, så jag ska visa det nu! Man kan göra på sjukt många olika sätt men jag ska visa ett rätt roligt sätt. ;)
Öppna Gimp & den bild du vill ha, klicka sedan på filter - discorts - Iwarp.



Klicka sedan på animation - fyll i animate - 25 på den där numbersaken ;$ - och pingpong.



Gå sedan tillbaka till Settings - välj något där jag ringat in, grow är större, shrink är mindre, move är att den rör på sig osv osv. Prova dig fram!



När du är nöjd klickar på på ok, sedan väljer du vad din animation ska heta och väldigt viktigt är att spara den som gif. Klicka sedan på save/spara.



Sen klickar du på spara som animation och sen när någon milliterersak kommer upp, hahha jag förklarar asdåligt.. Men då klickar ni på 10.

Min animation går inte att ladda upp just nu, men visar er den sen. ;/
Hoppas det hjälpte, fråga annars ! :D

Ladda ner typsnitt

Godmorgon. :) Mamma väckte mig idag  för att Julia kommer om.. 3 minuter! Och jag sitter och äter frukost. Vi ska säkert bada i hennes bubbelpool och säga hejdå och så, det här är ju sista dagen, sen ses vi inte på fyra veckor ;/ Kommer sakna dig min bästa vän! Ja, i alla fall så tänkte jag visa, innan Julia kommer hur man laddar ner typsnitt till Gimp. Let's see;
Du börjar med att gå in på en "texthemsida", tillexempel Dafont.com. När du kommit in väljer du den kategorin på typsnitt du vill ha och därefter letar du något passande (Jag vet att skärmen är suddig men min dator kommer nog säga upp sig snart.)
När du har hittat ett typsnitt som du vill ha, ja, då laddar du ner det? ;) Inte så mycket mer att säga om det. På vissa datorer står det download och vissa ladda ner, men jag tror ni förstår ändå. ;)
När du klickat på download kommer det upp såhär i högra hörnet, i alla fall om man har webbläsaren Google Chrome. Om du har Explorer kommer den upp i mitten, och då klickar du på öppna. Du som har Chrome klickar bara där jag har ringat in.
Därefter kommer stilarna upp. Då kopierar du dem, enklast är att hålla in ctrl och c. Sen går du till "Julia in my♥", hahah fast på din dator står det nog nåt annat. Men namnet på datorn. Och därefter klickar du in dig på Gimp 2.6
Här har jag ringat in fel. När du laddar ner penslar ska du gå in på brushes, nu ska du gå in på Fonts som du hittar nedanför. Där klistrar du in med hjälp av ctrl v.
Jag hoppas det hjälpte, annars är det bara att fråga. :)

Ses senare! ♥

Tre fototips

Godmorgon på er. :) Idag skulle jag egentligen träffat kompisar men Julia skulle tydligen göra nåt annat, trist. Istället ska jag och mamma åka och fika om en timme ungefär. :) Kommer bli mysigt! Jag har även fotat lite bilder på min katt Pussel, han är så bra att fota för han gäspar gärna och vill gosa mycket, då blir det bra bilder på honom. Just dem här kanske inte blev världens mest skarpa bilder, men fick några i alla fall. Och ska dela med mig av några tips nu. :)
Fånga ögonblicket! Zooma in där du vill ha skärpan, hitta skärpan och tryck in knappen där man trycker för att ta en bild. Håll in den lite löst, knäpp inte bilderna men håll in knappen tills det klickar. (Det gör det på alla kameror) och det betyder att "kameran är beredd", om ni förstår? Om det är ett djur eller något som rör sig du vill fota, sätt dig så djuret inte skräms och håll sedan in knappen och vänta. Vänta på ögonblicket när djuret kanske gäspar, slickar sig i pälsen, slickar sig runt munnen eller så. Det blir jättesöta bilder! :) Den ovan är bara ett exempel, är man den rätta fotografen kan det bli grymma bilder. För hur intressant är ett djur som bara ligger och blundar och sover? Inte särskilt, right? :)

Hitta nya vinklar! Det finns huuur många vinklar som helst. Se till att där du vill ha skärpan, där blir det skarpt. Annorlunda bilder behöver inte vara fula, det kan bli jättecoolt! På bilden ovan valde jag att sätta Pussels tassar i oskärpa och hans nog & ögon i skärpa. Det blev rätt sött, eller hur? Vrid och vänd på dig, lägg dig ner, ta uppifrån, från sidan, vrid och vänd på kameran. Det finns somsagt jättemycket olika vinklar och alla är väldigt coola på sitt sätt.

Våga gå nära! Visst, zoomen på kameran hjälper jättemycket. Du kommer närmare och bakgrunden blir suddigare. Men för att få med detaljer och ljus är det bättre att göra en kombination. Zooma lite, gå lite närmare. Kameran hittar ljuset, det suddiga i bakgrunden och det som faktiskt är viktigt i bilden. Har man en sisådär kamera utan teleobjektiv får man jobba lite mer, men det mesta hänger faktiskt på fotografen.

Vad tyckte ni om mina första fototips? :) Jag hoppas ni kommer ta nytta av dem i alla fall och att det här inlägget hjälpte er på vägen! ^^

Liten kamera

Tjenare!
Du har just klickat dig in på en nystartad blogg om bloggdesign & foto. Jag tröttnat alltid på mina bloggnamn men hoppas att det här ska funka. Jag heter Martina Brandt, är 12 år och bosatt i en förort i Stockholm. På min fritid går jag på kickboxning och rider, är med kompisar och såklart fotar! Jag sysslar även med bloggdesign och då gör jag det i Gimp 2.6 eller Photoshop CS4. Är dock något bättre i Gimp, men ska försöka mig på Photoshop också!
Här har ni en bild på mig, är såklart fullt seriös också.. ;$

RSS 2.0